Thermokachels (informatief)

Wat is een een thermokachel.  Welke thermokachels zijn mogelijk.   Indien U veel vragen heeft lees dan aub hieronder de tekst.

Thermokachels worden aangesloten op de verwarmingselementen van uw woning.  Dit kan zowel in een bestaande woning als in een nieuwe woning.

Veel klanten wensen af te stappen van het gebruik van stookolie omwille van de prijs.
In noodgevallen wensen ze toch nog eventueel gebruik te maken van de bestaande installatie.    Dit kan probleemloos en tegen een lage kostprijs geïnstalleerd worden.  Door een druk op de knop kan je dan van het ene op het andere ogenblik opnieuw gebruik maken van je bestaande CV installatie.  Het kan zelfs volledig automatisch.

Voor meer informatie, neem contact met onze verkoper pelletketels en thermokachels.

De thermokachel maakt het mogelijk om de ganse woning te verwarmen alsook het sanitair warm water in je boiler voor gebruik in de badkamer of keuken.  Thermokachels kunnen gebruikt worden in combinatie met een buffervat of je bestaande stookolieketel.  Je kan je thermokachel ook combineren met vloerverwarming door gebruik te maken van een 3-wegs circuitsysteem.

Edilkamin thermokachels zijn er in diverse vermogens.  Dit kan al vanaf 11,3 Kw tot 24 Kw.   Het voordeel van een thermokachel is dat je het vlammenspel kan zien in je woonkamer.   Door afgifte van de stralingswarmte gaat er ook niet nodeloos warmte verloren. De stralingswarmte van je thermokachel blijft in de woonkamer.  Je woonkamer geraakt daardoor niet nodeloos afgekoeld.

Thermokachels kunnen ook gecombineerd worden met je bestaande verwarmingsinstallatie (gas, stookolie, ..)

 

Indien U kiest voor een thermokachel kiest U voor een milieuvriendelijke oplossing.

 

Wij als Cv bedrijf bekijken samen met U wat de beste oplossing is.  Samen met U analyseren wij de mogelijkheden.  Als wat te duur is dan zeggen we dat ook.